Cozonac unguresc

O reteta invatata de la o vecina, este foarte gustoasa

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru coca:
  • 600 g faina
  • 200 g unt
  • 50 g drojdie
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • Pentru umplutura:
  • 500 g nuca macinata
  • 300 g zahar
  • 5 albusuri de ou

Mod de preparare

Se amesteca margarina cu faina si se freaca bine; se adauga ouale,zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar. Se lasa sa creasca circa 30 minute dupa care se framanta bine si se imparte in 8 si se intinde in 8 foi de circa 1 cm. Albusurile se amesteca cu nuca si zaharul si se intind peste foile de coca si se ruleaza,apoi ii asezam in tavi. Se ung cu galbenus de ou si se dau la cuptor circa 40 min pane se rumenesc frumos. Dupa ce ii scoatem din cuptor acoperim cozonacii cu un stergar si ii lasam sa se raceasca treptat.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot

Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii