Drob

O reteta inedita pentru sarbatorile pascale pregatita din ce avem prin frigider!

Portii
20
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru doua bucati de drob:
  • maruntaiele de la un miel de circa 10 kg
  • 1 kg carne tocata mixta (vita/porc)
  • 1 kg praz
  • 2 cepe mari
  • albusurile de la 6 oua
  • 1 ou crud
  • 4 oua fierte
  • 1 bucata salam crud-uscat de 250 gr cu diametrul de circa 3 cm
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita piper macinat
  • foi de dafin
  • ierburi aromate

Mod de preparare

Se pun la fiert maruntaiele de la miel cu apa, sare, piper, foi de dafin. Se fierb, se clatesc si se dau prin masina de carne.

Se pun intr-un vas maruntaiele date prin masina de carne, carnea tocata, albusurile, oul crud, piper macinat, sare dupa gust, ierburi aromate, prazul tocat marunt, ceapa tocata marunt si se omogenizeaza bine compozitia.

Se pune in tavi hartie de copt si in fiecare se pune din tava se pune 1/4 din compozitie, intr-o tava se pun 4 oua fierte si curatate, in cealalta tava de pune salamul crud uscat, apoi se pune cealalta compozitie cate 1/4. Se pune prapur peste drob sau ou batut si se dau tavile la cuptor.

Se lasa la foc potrivit pana cand se coc.

Sa aveti pofta, dragilor!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca