Tort Cuib cu oua

Un tort special pentru sarbatorile Pascale!

Portii
10
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • * 3 oua
  • * 50 g unt
  • * 3 linguri de zahar fin
  • * 3 linguri apa calda
  • * 1 lingura cacao
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * 1 lingurita esenta de rom
  • * 50 g biscuiti obisnuiti rupti bucatele mici
  • Pentru crema:
  • * 200 ml smantana grasa
  • * 100 g ciocolata neagra (75% cacao)
  • * 2 linguri miere de albine
  • Pentru oua:
  • * 250 g biscuiti obisnuiti
  • * 70 ml lapte
  • * 70 g ciocolata neagra
  • * 50 g unt
  • * pasta de zahar
  • * mai folosim 100 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 70 g frisca lichida

Mod de preparare

Preparare blat:

Ouale se mixeaza cu zaharul aproximativ 5-7 minute.

Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se trec prin sita, apoi se adauga treptat peste oua amestecand cu un tel.

Se adauga esenta de rom si apa calda omogenizand bine compozitia.

La sfarsit se pun biscuitii rupti bucati mici amestecand usor cu o spatula.

Se pune intreg amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C, aproximativ 30 minute.

Preparare crema:

Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul si putina smantana.

Restul de smantana se bate spuma tare cu mierea de albine.

Ciocolata topita si racita putin se amesteca cu smantana batuta si da la rece pentru cel putin o ora.

Preparare oua :

Biscuitii obisnuiti se rup bucati foarte mici sau se trec prin robotul de bucatarie.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul si laptele, apoi se lasa sa se raceasca 2 minute.

Se adauga ciocolata topita peste biscuiti si se amesteca usor.

Cu mana usor umeda formam ouale, le invelim in foile alimentara si lasam sa se raceasca complet.

Se indeparteaza folia, se ung cu putin unt si se imbraca in pasta de zahar.

Asamblare si decorare tort:

Blatul copt si racit se taie in doua parti egale, se insiropeaza cu un sirop fiert si racit din apa, zahar si esenta de rom.

Se asaza primul blat pe un platou, se pune crema de ciocolata (pastram putina crema pentru ornarea tortului) si se asaza al doilea blat.

Se da la frigider cel putin doua ore.

Intre timp, topim ciocolata pe baie de aburi, impreuna cu untul si frisca lichida. Se lasa sa se raceasca cateva minute.

Cu ajutorul unui pos se fac linii mici de ciocolata care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la rece pentru cel putin 30 minute.

Dezlipim liniile de ciocolata de pe hartia de copt cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit.

Scoatem tortul de la frigider si il imbracam intr-un strat subtire de crema de ciocolata.

Deasupra formam un "cuib" din liniile de ciocolata si in mijloc asezam ouale.

Se feliaza si se serveste !

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan

Reteta ,pe care demult tot cochetam cu gandul la ea ,dar nu prea stiam cum s-o fac.E test si pentru mine ,sper sa va placa....

Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca