Ardei umpluti - reteta de post

Reteta de post usoara.

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 500 gr orez
  • -100 gr malai
  • -1 kg praz
  • - 4 cepe
  • - 200 ml ulei
  • - 800 ml suc de patlagele galbene
  • - 2 linguri bulion de gogosari
  • - 200 gr soia granule
  • - 3 kg ardei galbeni
  • - 1 lingura sare
  • -1 lingura oregano
  • -1 kg ciuperci gata curatate

Mod de preparare

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs.

Se curata prazul, se toaca si se pune la prajit cu ulei, se curata ceapa, se toaca si se pune peste praz la prajit; cand isi schimba putin culoarea, se opreste focul si se toarna prajeala intr-un vas.

Se clateste orezul, se pune cu putina apa la fiert si, cand orezul absoarbe apa, se toarna peste praz si ceapa, se adauga oregano, ciupercile date prin masina de tocat, malaiul, soia, sucul de patlagele, bulionul de gogosari, sare si se omogenizeaza compozitia, apoi se umplu ardeii, se pun la loc cotoarele. Se pun intr-o oala, se adauga apa, se pune capac si se fierb la foc mic, la cuptor.

Sa aveti pofta, dragilor!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...