Burger vegetarian de naut

Burgerul vegetarian de naut este ideal pentru vegetarieni, nautul inlocuind cu succes orice fel de carne, iar aceasta reteta va asigura un preparat gustos si sanatos.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g naut uscat sau din conserva
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 ou
  • 1 lingura de pasta de susan (tahini)
  • 2 linguri de pesmet
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 lingurita de curry

Mod de preparare

Daca folositi naut uscat, acesta se lasa peste noapte la inmuiat in apa rece, iar dimineata se fierbe impreuna cu o lingurita de bicarbonat, circa 20 minute, pana se inmoaie. Se lasa sa se raceasca, si se paseaza in blender impreuna cu uleiul de masline, pasta de susan (tahini) si usturoiul zdrobit. Se pun: patrunjelul tocat, oul,pesmetul, sare, piper si curry in pasta rezultata si se amesteca bine. Se modeleaza cu mana chiftele de marimea unei chifle sau a unui burger. Se pot praji, insa pentru a reduce cantitatea de grasimi, puteti coace burgerii de naut, la cuptor, la 170 grade, intr-o tava acoperita cu hartie de copt. La cuptor burgerii sunt gata in jumatate de ora.

Sursa acestei retete este blogul culinar Blog cu Legume.


Burgerul vegetarian se serveste intr-o chifla, cu felii de avocado si ceapa rosie, si un sos din iaurt si pasta de susan.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu slaninuta la cuptor

Am gasit la bucataras Gaby_d aceasta reteta pe care am modificat-o foarte usor.Mi-a placut la nebunie!! E usor de facut,...

Omleta cu slaninuta la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca