Chiftele din urzici vii si bureti - reteta de post

Retete usoare de primavara

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. bureti gata fierti (opintici in cazul nostru)
  • 1 castron mare de urzici vii
  • 6 cepe
  • 1 caciulie de usturoi
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1/2lingurita cimbru
  • 1 lingurita sare
  • 2 felii paine neagra
  • 200 gr faina de grau

Mod de preparare

Se spala urzicile si se pun cu apa la fiert, se trage doar un clocot dupa care se opreste focul si se clatesc urzicile.

Se toaca buretii, ceapa, urzica, cateii de usturoi, se adauga sare, piper, cimbru, paine inmuiata in apa rece si stoarsa bine, faina de grau si se omogenizeaza compozitia.

Se fac chiftele in podul palmei si se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se servesc cu ketchup picant sau dulce dupa preferinte. Acest fel de mancare inlocuieste carnea foarte bine si sunt si foarte sanatoase. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide