Clatite de post cu legume

Clatitele de post cu legume sunt o mancare foarte satioasa si sanatoasa potrivita pentru zilele de post, dar nu numai. Clatitele cu legume pot fi si un aperitiv delicios.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450g faina
  • 2 cani apa minerala
  • un praf de sare
  • un varf de piper
  • salata verde
  • rosii
  • castraveti
  • porumb
  • ridichi
  • 1 mar
  • ardei rosu gras
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1 lingurita miere
  • sare dupa gust
  • ulei de masline

Mod de preparare

Din faina, apa minerala, sare si piper se face un aluat pentru clatitele de post, dupa care se prajesc individual.

Legumele se curata de coaja si se taie bastonase. Marul se curata de cotor si se taie si el fideluta :).

Se face o marinata din otetul balsamic, miere, ulei de masline si sare dupa gust, cu care se amesteca legumele si se lasa 5 minute ca sa se patrunda.

Se umple fiecare clatita cu amestectul de legume si se ruleaza strans. Se poate taia in jumatate sau se poate servi ca atare.

Puteti opta si pentru o umplutura de legume prajite rapid la wok, adaugand si ciuperci, varza si frunze de patrunjel.


Clatitele de post cu legume se servesc ca si gustare sau aperitiv.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...