Coltunasi cu cartofi

O reteta de post care dupa ce mananci te simti satul toata ziua!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • o cana de faina alba
  • 130 ml apa
  • sare
  • 2 cepe
  • ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

1. Se pune faina intr-un castron impreuna cu sarea si apa si se framanta un aluat tare.

2. Se pun cartofii taiati rondele la fiert in apa cu sare.

3. Intr-o tigaie se caleste in ulei ceapa tocata marunt pana devine aurie.

4. Cand cartofii sunt gata se scurg de apa,se mixeaza impreuna cu ceapa prajita,se adauga 2-3 linguri de ulei,se condimenteaza dupa gust si se adauga la final patrunjel tocat.

5. Din aluatul framantat se intinde o plansa din care se decupeaza patrate ce se umplu cu compozitia de cartofi.

6. Coltunasii formati se aseaza pe un blat de lucru presarat cu faina.

7. Se pune o oala mare cu apa si sare la fiert,iar cand incepe sa clocoteasca se pun unul cate unul coltunasii.

8. Coltunasii se fierb 5-6 minute la foc mic.

9. Cand sunt gata se scot cu ajutorul unei palete si se servesc cu ceapa prajita.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide