Fasolea cu castraveti murati este o mancare de legume delicioasa, ce poate fi servita in zilele de post.
Fasolea se alege de impuritati si se spala in mai multe ape (folosind apa calduta). Apoi o punem la inmuiat tot in apa calduta, de preferat timp de 3-4 ore. Apoi se pune la fiert la foc mediu, in apa calda cu sare. Apa in care se fierbe fasolea se recomanda sa se schimbe de 2-3 ori, cam odata la 20-25 de minute. De fiecare data, apa care se pune peste fasole trebuie sa fie calda, altfel boabele de fasole se vor intari. Se fierbe pana cand fasolea devine usor de sfaramat. Dupa ce a fiert, se scurge apa.
Ceapa se taie marunt si se caleste foarte putin intr-o lingura de ulei incins, pana ce devine usor transparenta.
Punem la blender rosia taiata cuburi, 2 linguri de pasta de tomate, doi catei de usturoi, uleiul, busuiocul uscat si ceapa calita.
Pasta obtinuta la blender se pune peste fasole si se amesteca foarte bine pana la omogenizare. Se potriveste cu sare si piper dupa gust.
Spalam si taiem marunt patrunjelul, apoi acesta se presara peste fasole si se amesteca.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Fasolea cu castraveti murati se serveste calda.
Se poate servi si impreuna cu carnati de porc sau vita, carnaciori, etc.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii