Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir fără alcool.
Se spală năutul în mai multe ape, se pune într-un castron mai înalt, se toarnă peste el cam două ibrice cu apă și se lasă la hidratat peste noapte. Prefer să-l acopăr bine cu apă la început (așa procedez și cu fasolea), ca să nu trebuiască să mai completez pe urmă.
A doua zi, se scurge năutul, se clătește iar și se pune la fiert într-o cratiță pentru mâncare, cu aprox 1 litru de apă.
Între timp se spală și se curăță legumele.
Se fierbe năutul aprox o oră și jumătate, se culege spuma, apoi se adaugă o ceapă tocată mărunt, ardeiul gras tăiat cubulețe, morcovul ras, o linguriță cu sare. Se mai lasă să fiarbă cam o jumătate de oră.
Se rumenesc celelalte două cepe tocate mărunt într-o tigaie cu puțin ulei încins, până devin sticloase, se adaugă puțin lichid din mâncare, se amestecă și se adaugă la mâncare, se mai lasă 5 minute.
Spre final, se pregătește sosul, desfăcând pasta de tomate în puțină apă și turnând-o peste mâncare. Se mai lasă să fiarbă cam 5 minute, apoi se ia focul.
Sugestie de prezentare: se garnisește cu felii de lămâie și pătrunjel proaspăt. De asemenea, se poate servi alături de bere cu ghimbir.
Timp de pregătire: aprox 10min (+12 ore la hidratat)
Timp de gătire: 2h 10min
Porţii: 6
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/mancare-de-naut-cu-sos-de-ceapa.html
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii