Aceasta reteta de mancare de urzici am invatat-o de la mama, este o reteta tocmai buna pentru primavara, pentru ca va improspateaza sangele si va da energie.
Se spala bine urzicile si se scurg. Se pune apa la fiert cu putina sare si cand aceasta da in clocot se adauga urzicile. Se fierb cam 20 de minute (daca sunt crude, ele fierb repede), apoi se scot si se scurg. Se toaca urzicile marunt sau le puteti da la robot pentru a fi cat mai fine. Se caleste ceapa in ulei incins pana se face galben-aurie. Se adauga si 2-3 catei de usturoi, apoi se stinge cu zeama de urzici. Se adauga 2 linguri de faina, se rumeneste sosul un pic. Se adauga inca un polonic cu zeama, apoi urzicile si se lasa sa dea in clocot 2 unde. Se serveste cu mamaliga calda si hrean ras. De asemenea, se pot servi alaturi de oua ochiuri sau fierte, dar pentru ca suntem in perioada Postului, de data aceasta le-am servit fara oua. Pofta Buna!
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii