Mazare de post

Mazarea de post este o mancare ideala pentru perioadele de post din an, pentru ca este satioasa si extrem de gustoasa.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 1 kg mazare de conserva (eu am folosit Bonduelle) sau mazare proaspata
  • curatata
  • jumatate de ceasca de ulei (50 ml)
  • 2 cepe mici
  • 1 morcov mare
  • jumatate de ceasca de suc de rosii (50 ml)
  • 1 legatura de marar (eu am avut congelat de asta vara)
  • sare
  • piper si busuioc dupa gust
  • 1 varf de cutit de bicarbonat

Mod de preparare

Ceapa si morcovul se curata si se spala bine. Ceapa o taiem marunt. Morcovul se taie rondele.
Intr-o cratita turnam uleiul si punem la foc mediu. Cand se incinge, punem ceapa si morcovul si le calim 2-3 minute. Apoi adaugam o ceasca de apa si lasam sa se inabuse 4-5 minute, pentru a se inmuia morcovul, altfel el va ramane mai tare. Invartim din cand in cand.
Adaugam in cratita mazarea din conserva. Completam cu putina apa, daca este nevoie, pana aproape se acopera mazarea. Apoi adaugam bicarbonatul, care se pune pentru ca mazarea sa isi pastreze culoarea verde.
Dupa ce legumele au fiert (cam 10-15 minute la foc mediu), se adauga sucul de rosii si se mai da un clocot scurt. Se condimenteaza cu busuioc, sare si piper si se amesteca bine.
Se ia de pe foc si se adauga mararul taiat marunt. Amestecam pentru omogenizare.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Mazarea de post se serveste calda, ca garnitura pentru orice tip de friptura, gratar, etc, sau ca fel principal de post.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...