In fiecare an, bunica ne rasfata cu sarmale de post, preparate cu pasat. Am mostenit reteta ( bunica are 88 de ani!) , dar am imbunatatit-o putin.
Taiati foile de varza de pe cotor si puneti-le in apa rece cateva ore pentru a nu fi sarate.
Curatati ceapa si patrunjelul si tocati-le marunt; faceti la fel si cu ciupercile;
Curatati morcovii si ii dati pe razatoarea mare;
Puneti ceapa si patrunjelul intr-un vas, adaugati uleiul si caliti-le in jur de 10 minute amestecand mereu.
Cand ceapa devine sticloasa adaugati orezul (spalat in multe ape), pasatul, morcovii si rosiile tocate... lasati pe foc 3-4 minute, potriviti compozitia de sare si piper apoi lasati-o la racit.
Taiati cotorul foilor de varza si rupeti-le in functie de cat de mari vreti sa faceti sarmalele.
Pe fundul unei oale puneti cotoarele de varza.
Puneti in fiecare foaie cate o lingura din compozitie si rulati; introduceti capetele in interiorul sarmalei.
Puneti sarmalele una langa alta si printre ele puneti cateva frunze de dafin, iar deasupra rosiile cherry.
Turnati apa si puneti la fiert, la foc mic pentru cca 3 ore .
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa