sarmale de post

Un deliciu culinar, absolut minunat!

Portii
10
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 cepe
  • 1 lingura Malai
  • 2 linguri pasta de tomate
  • o varza murata
  • condimente pentru sarmale
  • 1 morcov
  • 10 g piper macinat
  • 500 g ghebe
  • 300 g orez
  • 10 g tarhon
  • 100 ml ulei
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Se spala orezul si se pune cateva minute la undit cu apa cat cuprinde,apoi dam prin masina de carne buretii,ceapa si morcovul si le adaugam peste orez,adaugam uleiul, condimente de sarmale,sare dupa gust, pasta de tomate, malaiul, piperul si tarhonul si omogenizam bine compozitia. Pregatim varza murata,este bine ca varza sa fie dezacrita cu cateva zile inainte de a face sarmalute, asa frunzele se vor fragezi si se vor rula mai usor.

Nu am undit ceapa de aceasta data si gustul este deosebit, asa ca sunt delicioase si pentru cei care nu au voie de prajeala si am facut mamaliguta!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...