Sarmale de post cu soia

Cele mai bune sarmale de post!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
210 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o varza murata mare
  • 2 pungi soia felii
  • o cana cu orez (cana de 250 ml)
  • 4 cepe mari
  • un morcov
  • o cana cu vin alb
  • bulion sau suc de rosii
  • piper macinat
  • vegeta de casa
  • Cimbru
  • boia
  • 2-3 frunze de dafin
  • cca 50 ml ulei

Mod de preparare

Mai intai spalam varza si daca este prea sarata o tinem 2-3 ore in in apa rece .

Feliile de soia le fierbem 15 minute in apa in care am adaugat piper si vegeta. Cand s-au fiert le scoatem intr-o strecuratoare, le presam sa iasa toata apa si cand se racesc le trecem prin masina de tocat.

Ceapa o taiem cubulete iar morcovul il dam pe razatoarea mica.

Intr-o cratita punem cca 50 ml ulei si cand se incinge adaugam ceapa pe care o lasam cateva minute sa se inmoaie . Adaugam morcovul,mai lasam 4-5 minute, punem si orezul spalat si lasam sa se caleasca impreuna cateva minute.

Adaugam o cana cu apa, vegeta, piper, cimbru si boia. Cand apa scade ,dam deoparte cratita si lasam la racit.

Cat timp se raceste compozitia pregatim frunzele de varza

Peste soia data prin masina de tocat adaugam compozitia de orez si amestecam bine. Daca mai este nevoie mai adaugam condimente.

Rulam sarmalele si le punem intr-o cratita pe fundul careia am pus varza tocata si frunze de dafin. Presaram si printre sarmale condimente, deasupra punem frunze de varza , adaugam vinul, 2-3 linguri de ulei si completam cu apa cat sa acopere sarmalele. Introducem cratita direct in cuptor la foc foarte mic pentru cca 3 ore. Mai adaugam apa cand scade

Cu o jumatate de ora inainte sa oprim focul adaugam bulion sau suc de rosii. Pofta buna!!

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa