Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino este o reteta de spaghete de post, o reteta absolut delicioasa pe care cu siguranta o sa o repetati.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g spaghete
  • 2-3 cătei de usturoi tăiati fin
  • 1/2 lingurită fulgi de chili fără sâmburi şi tocati fin
  • 4-5 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare
  • pătrujel proaspăt și tocat mărunt
  • piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

1. Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe pachet, în apă cu sare. Reţineti 2-3 linguri din apa în care au fiert pastele.
2. Încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare și sotează usturoiul și fulgii de chili, până se înmoaie și se rumenesc uşor – atenţie! (usturoiul ars devine amar). Adaugă 2 linguri de apa în care au fiert pastele, după care adaugă pastele și amestecă bine cu uleiul condimentat. Se sărează și se pune pătrunjelul.
3. Se servesc presărate cu piper în farfurii încălzite în prealabil.

Reteta de spaghete a fost propusa de http://sisterskitchen.ro/


Serviti spaghetele aglio olio e peperoncino imediat.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...