Tocanita de cartofi de post

Tocanita de cartofi de post este absolut delicioasa. O mancare cu cartofi foarte aromata, usor de facut pe care o puteti pregati oricand nu doar in perioada postului.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg de cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 2 rosii kumato – se pot pune si rosii normale daca nu aveti
  • 100 ml suc de rosii
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 5 catei de usturoi
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 praf de tarhon
  • 3 fire de cimbru verde – daa nu aveti
  • puteti pune cimbru uscat
  • jumatate de legatura de patrunjel
  • sare si piper

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala si se taie ca in imagini, apoi se acopera cu apa si se pun la fiert in ceaun cu o lingurita rasa de sare si un praf de piper. Se fierb la foc mediu cam 20-25 de minute, pana cand sunt gata – ii testati cu furculita sau betisorul.
Rosiile se spala, se decojesc si se taie cubulete.
Ceapa, patrunjelul si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt.
Intr-o tigaie incingem uleiul de masline si calim ceapa pana cand devine usor transparenta. Apoi se adauga rosiile taiata cubulete, boia, sucul de rosii, usturoiul tocat, jumatate din patrunjel, tarhonul, cate un praf de sare si piper. Se tine pe foc si se amesteca des cam 2-3 minute si apoi se adauga 100 ml apa. Se fierbe cam 10 minute, amestecandu-se.
Cand cartofii s-au fiert, se scurg un pic de apa, dar nu de tot, ca sa mai ramana un pic. Se adauga peste ei sosul din tigaie. Apa ramasa la cartofi impreuna cu sosul trebuie sa acopere aproape cartofii. Se mai da un clocot, ca sa se imbine gusturile. Amestecati usor sa nu se rupa cartofii prea tare.
Se ia de pe foc si se presara restul de patrunjel tocat si frunzulitele de la 3 fire de cimbru proaspat. Folositi un praf de cimbru uscat daca nu aveti verde. Se amesteca putin.
Puneti capac pe vas si lasati deoparte macar 10-15 minute inainte de servire, ca sosul sa prinda consistenta.

Sursa acestei retete cu cartofi este Lumea Bucatelor.


Tocanita de cartofi de post se serveste calda cu muraturi sau salata de ardei copti.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gogosi pufoase la cuptor

Este prima data cand fac aceste gogosele si chiar mi-au iesit foarte delicioase. Reteta am luat-o de la Laura Adamache.

Gogosi pufoase la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca