Turte cu gem-reteta de post

reteta pentru vreme de iarna cand este bine sa stai la gura sobei si sa te bucuri de arome

Portii
5
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr
  • 2 kg.faina de grau
  • 1 l.apa
  • 1 cub drojdie
  • 100 ml.ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 borcan gem de gutui
  • 1 borcan gem de dovleac
  • 800 gr
  • Pentru prajit:
  • 400 ml.ulei

Mod de preparare

Se pune faina de grau intr-un vas. Se incalzeste apa, asa cam ca apa de vara.

Se pune intr-un castron drojdia, sarea si 100 ml.apa, se omogenizeaza si se toarna peste faina si se incepe framantarea, se adauga apa calduta, putin cate putin, mai spre final se adauga ulei putin cate putin si se framanta un aluat nu prea tare,nu prea moale, se lasa apoi sa se odihneasca si sa isi dubleze volumul.

Se rupe cate o bucatica de aluat,se intinde pe masa de lucru,se pune gem pe mijloc,se aduna marginile,se pune cu marginile in jos si se mai intinde putin cu sucitorul,se coc pe tabla inclazita sau se prajesc in ulei incins. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...