Năut în stil oriental

Am mai scris despre proprietatile nautului în rețetele mele, dar am sa va reamintesc câteva pe care le apreciez in mod deosebit: este o sursa deosebita de fibre, de vitamine din grupa B, și de minerale. Fier, potasiu, cupru, fosfor, zinc, magneziu si calciu, toate se găsesc in boabele de naut. Unde mai pui că nu conține nici gluten. Pentru că în câteva zile începe postul Crăciunului, m-am gândit să vă aduc un preparat pe măsură. E gata în maxim 20 de minute și poate fi servit atât ca un prânz minunat, cât și ca o cină savuroasă în familie.

Portii
2
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 20 cm dintr-o tijă de praz
  • o mână de stafide brune
  • 200 ml smântână vegetală
  • 100 ml zeamă de legume
  • 2 lingurițe cu turmeric
  • 7 frunze proaspete de spanac
  • 1 linguriță cu pudră de coriandru
  • o mână de morcov ras
  • 1 conservă de năut Sun Food
  • un cub de grăsime vegetală (ulei de floarea soarelui, rapiță, arahide, unt de cocos, unt vegetal din farmaciile naturiste )
  • 1 linguriță cu sare roz neiodată

Mod de preparare

Într-o tigaie am pus prazul tăiat rondele, morcovul, stafidele și grăsimea. Am condimentat, am acoperit cu un capac și am lăsat la foc mic 2-3 minute să se înnăbușe. Am adăugat zeama de legume.

Peste legumele înnăbușite am răsturnat năutul din conservă lăsând tigaia pe foc încă aproximativ 5 minute la foc iute.

Între timp am spălat spanacul pe care l-am adăugat rupt în mâncarea de năut. Am adăugat și smântâna vegetală amestecând pentru a o încorpora. Am luat tigaia de pe foc, spanacul având suficient timp să se gătească astfel încât să nu-și piardă proprietățile.

Am servit împreună cu un mix de orez pe care l-am fiert în prealabil în apă cu sare.

Sper că vă tentează rețeta de azi. Nouă ne place foarte mult.

Poftă bună!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu piersici si caise

Un desert de vara gustos si usor de facut. Profitati si voi de fructe in perioada verii asa cum fac si eu :).

Tarta cu piersici si caise
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca