Supa de ciuperci cu ierburi de provence - pregatita cu blenderul Oster

O alta minunatie de supa crema pregatita cu blenderul performant Oster Classic Chrome, un real ajutor in bucatarie. Enjoy!

Portii
4
Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -400 gr. ciuperci champignion
  • -4 salote
  • -1 ceapă albă
  • -4 cani de supa de legume
  • -3 lingurite de coniac
  • -1 foaie de dafin
  • -3 crengute de Cimbru
  • -2 catei de usturoi
  • -1 lingurita amestec ierburi de provence
  • -150 ml. smantana vegetala
  • -3 linguri de făină
  • -sare si piper
  • -6 linguri de unt
  • -1/2 legătură de pătrunjel tocat foarte marunt
  • Pentru topping-ul de deasupra; -200 gr. ciuperci
  • -sare si piper proaspăt măcinat
  • -frunzulite proaspete de Cimbru
  • -putin ulei de masline

Mod de preparare

*Pentru inceput... 1.Tăiem ceapa, salotele, usturoiul cubulete mărunte. 2.Ciupercile le spălăm si le tăiem lame fine. 3.Punem untul intr-o tigaie mai adanca si il lasam sa se topeasca usor. 4.Adăugăm salotele, ceapa, usturoiul si le calim pana se inmoaie. 5.Adăugăm ciupercile, crengutele de cimbru, foaia de dafin, ierburile provencale, sare si piper după gust. 6.Calim la foc mediu cam 10 minute după care adăugăm supa de legume si coniacul. 7.Punem un capac si fierbem acoperit pana lichidul scade mai bine de jumatate si ciupercile sunt pătrunse. 8.Amestecam intr-un castron cu un tel smantana cu faina si batem foarte bine pana nu mai sunt aglomerari. 9.Turnam amestecul peste ciuperci si mai dăm un clocot de 3-4 minute. 10.Scoatem crengutele de cimbru, foaia de dafin si rasturnam continutul tigaii in blenderul performant Oster Classic Chrome. 11.Mixam totul la viteza mica timp de 1 minut, apoi alte 2 minute la viteza mare. 12.Cand supa crema este bine mixata, adaugam patrunjelul tocat foarte mărunt si amestecam cu o spatula pana este bine incorporat. 13.Punem supa crema intr-un loc cald deoparte. *Intr-o tigaie pregatim si topping-ul de deasupra; 1.Punem 1 lingurita de ulei si feliile de ciuperci.intr-o tigaie încinsă. 2.Le condimentam bine cu sare, piper si presaram deasupra lor frunzulite proaspete de cimbru. 3.Le prăjim foarte bine pana sunt aurii, apoi le scoatem intr-un castronel. 4.Punem supa crema in boluri si deasupra asezam câteva bucățele de ciuperci prajite. 5.Servim fierbinte alaturi de pâine prajita, sau simpla. Poftă mare va doresc!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de salau

  Daca este salau proaspat, putem sa punem si de o ciorba buna !!! Pentru aceasta aceasta ciorba, m-am inspirat din...

Ciorba de salau
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca