Supa de ciuperci cu ierburi de provence - pregatita cu blenderul Oster

O alta minunatie de supa crema pregatita cu blenderul performant Oster Classic Chrome, un real ajutor in bucatarie. Enjoy!

Portii
4
Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -400 gr. ciuperci champignion
  • -4 salote
  • -1 ceapă albă
  • -4 cani de supa de legume
  • -3 lingurite de coniac
  • -1 foaie de dafin
  • -3 crengute de Cimbru
  • -2 catei de usturoi
  • -1 lingurita amestec ierburi de provence
  • -150 ml. smantana vegetala
  • -3 linguri de făină
  • -sare si piper
  • -6 linguri de unt
  • -1/2 legătură de pătrunjel tocat foarte marunt
  • Pentru topping-ul de deasupra; -200 gr. ciuperci
  • -sare si piper proaspăt măcinat
  • -frunzulite proaspete de Cimbru
  • -putin ulei de masline

Mod de preparare

*Pentru inceput... 1.Tăiem ceapa, salotele, usturoiul cubulete mărunte. 2.Ciupercile le spălăm si le tăiem lame fine. 3.Punem untul intr-o tigaie mai adanca si il lasam sa se topeasca usor. 4.Adăugăm salotele, ceapa, usturoiul si le calim pana se inmoaie. 5.Adăugăm ciupercile, crengutele de cimbru, foaia de dafin, ierburile provencale, sare si piper după gust. 6.Calim la foc mediu cam 10 minute după care adăugăm supa de legume si coniacul. 7.Punem un capac si fierbem acoperit pana lichidul scade mai bine de jumatate si ciupercile sunt pătrunse. 8.Amestecam intr-un castron cu un tel smantana cu faina si batem foarte bine pana nu mai sunt aglomerari. 9.Turnam amestecul peste ciuperci si mai dăm un clocot de 3-4 minute. 10.Scoatem crengutele de cimbru, foaia de dafin si rasturnam continutul tigaii in blenderul performant Oster Classic Chrome. 11.Mixam totul la viteza mica timp de 1 minut, apoi alte 2 minute la viteza mare. 12.Cand supa crema este bine mixata, adaugam patrunjelul tocat foarte mărunt si amestecam cu o spatula pana este bine incorporat. 13.Punem supa crema intr-un loc cald deoparte. *Intr-o tigaie pregatim si topping-ul de deasupra; 1.Punem 1 lingurita de ulei si feliile de ciuperci.intr-o tigaie încinsă. 2.Le condimentam bine cu sare, piper si presaram deasupra lor frunzulite proaspete de cimbru. 3.Le prăjim foarte bine pana sunt aurii, apoi le scoatem intr-un castronel. 4.Punem supa crema in boluri si deasupra asezam câteva bucățele de ciuperci prajite. 5.Servim fierbinte alaturi de pâine prajita, sau simpla. Poftă mare va doresc!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii