Chifle fara gluten cu seminte

Chiflele fara gluten cu seminte sunt absolut delicioase. Transforma-ti bucataria in patiserie si prepara si tu aceste chifle minunate.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Asadar, eu am obtinut 500 gr faina din:
  • 40 gr faina de cocos (ajuta aluatul sa creasca)
  • 20 gr faina de in (bogata in Omega 3, ajuta in digestie)
  • 1 lingurita pudra de psyllium (masa mare de fibre, ajuta in digestie, dar in acelasi timp leaga aluatul)
  • 30 gr faina de linte (hranitoare)
  • 30 gr faina de hrisca (are un gust puternic, specific si se utilizeaza in cantitati mici pana ne obisnuim cu
  • gustul)
  • 120 gr faina de orez (gust neutru)
  • 40 gr amidon de porumb (gust neutru)
  • restul pana la 500 gr faina de malai (gust de porumb)
  • Am amestecat toate fainurile intr-un bol (acestea au fost obtinute prin utilizarea unei rasnite de cafea), apoi am
  • pus pretiosul rezultat intr-o punga de hartie
  • Dupa acest proces, m-am apucat imediat de prepararea chiflelor (4 bucati) si am folosit asa:
  • 50 ml apa
  • 1 ou batut
  • sare, dupa gust
  • seminte de susan si de in
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita amestec busuioc si cimbru uscat
  • faina fara gluten preparata dupa reteta de mai sus (cat cuprinde)
  • 1 pliculet drojdie uscata

Mod de preparare

Din seria retetelor fara gluten pe care am creat-o intr-un moment de respiro, de care eu sunt foarte mandra, va prezint astazi chiflele fara gluten cu seminte.
Trebuie sa va reamintesc, totodata, ca aluaturile fara gluten sunt putin mai pretentioase, in sensul ca le lipseste elasticitatea specifica glutenului (textura ca de "plastilina" care il face foarte usor modelabil) si din aceasta cauza nu cresc foarte mult in volum si sunt mai dense. In ciuda acestor "defecte", acest gen de preparate este mai sanatos, deoarece favorizeaza digestia, iar pt. persoanele cu intoleranta la gluten, ele sunt vitale.
Inainte de a va da reteta acestor minunate chifle, sa va povestesc cum am obtinut faina fara gluten. Aceasta este un amestec din mai toate tipurile de faina fara gluten pe care le-am avut la indemana, si, trebuie sa recunosc ca am fost mai mult decat curioasa sa vad ce-mi iese (bineinteles ca amestecul acesta este la fel de bun si daca este realizat din mai putine fainuri fara gluten).

Am mixat toate ingredientele, cu exceptia oului si semintelor de in si susan, am format aluatul si l-am lasat la dospit 1 ora intr-un loc ferit de curent. (aluatul a crescut putin si s-a "aerat" putin). Se ia aluatul si se framanta putin pe o planseta unsa cu putin ulei (dar nu foarte mult, deoarece lipsa glutenului din aluat il face sfaramicios).
Se imparte in 4 parti egale, se formeaza chiflele care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou batut si se presara semintele.
Se dau la cuptor la foc mediu pana trec testul scobitorii. Se lasa 5 min. in cuptorul inchis, apoi se scot si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Se pot consuma imediat, sau se pastreaza in pungi de hartie inchise ermetic (max. 2 zile), sau se pot congela.
Enjoy!

Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.








Chiflele cu seminte fara gluten se consuma imediat
se pot pastra maximum 3 zile in cutia de paine din lemn
se pot si congela

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Crema de zahar ars

Este un "dulce" foarte usor de facut, dar care necesita sa stea mult timp la cuptor, cel putin la al meu. Este...

Crema de zahar ars
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca