Humus reţetă cu ardei copti

Humus reţetă. Humusul este ideal in perioada de post si daca ii pui si niste ardei copti in compozitie o sa ii dai o aroma senzationala! Reteta video pas cu pas o gasesti mai jos.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Chimion Kamis – ½ lingurita
  • Humus reţetă
  • Naut fiert – 1 kg
  • Praf de curry Kamis – 1 lingurita
  • Pasta de curry verde – 1 lingura
  • Pasta de susan (tahini) – 100 ml
  • Apa de la naut – 1 polonic
  • Curcuma Kamis – 1 lingurita
  • Gheata – 4-5 cubulete
  • Usturoi granulat Kamis – 1
  • 5 lingurite
  • Ceapa granulate Kamis – 1 lingurita
  • Ardei kapia – 3 buc
  • Ulei de masline – 120 ml
  • Fresh de la 2 lamai
  • Sare Kamis – dupa gust
  • Piper alb Kamis – dupa gust
  • Pentru decor:
  • Patrunjel proaspat – 1 leg
  • Boia dulce Kamis – 1 lingurita
  • Chimion Kamis – ½ lingurita
  • Ulei de masline – 10 ml/portie

Mod de preparare

Pune ardeii kapia intr-o tava cu hartie de copt si stropeste-i cu ulei de masline;

Pune-i in cuptor la copt;

Pune nautul (inca fierbinte) intr-un castron. Daca folosesti naut din conserva, incalzeste-l putin si nu arunca apa din conserva, ai nevoie de cateva linguri.

Adauga uleiul de masline, pasta de susan (tahini), fresh-ul de la 2 lamai, pasta de curry verde, 2 linguri de apa de la naut, piper alb, usturoi granulat, ceapa granulata, praf de curry, curcuma, sare;

Blendeaza totul;

Scoate ardeiul kapia din cuptor;

Pune mai multe straturi de folie alimentara deasupra si lasa-l cca 5-10 min sa faca condens;

Decojeste-i si inlatura semintele;

Pune-i in bol si adauga gheata;

Blendeaza totul din nou;

Tipsuri:

1. Foloseste cuburi de gheata ca sa iti iasa mai cremos humusul.

2. Pentru a curata mai repede ardeii copti, acopera-i cu cateva bucati de folie alimentara sa faca condens.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Zacusca de macrou

Prima data am vazut acest fel de zacusca anul trecut, la Ina-bucataras dragalas si am stiut din start ca o sa-mi placa, dar...

Zacusca de macrou
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii