Placinta cu mere

Placinta cu mere e senzationala mai ales cand pui scortisoara multa, nucsoara si vanilie. Reteta video o gasesti mai jos.

Portii
6
Timp pregatire
35 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat
  • Faina – 300 g
  • Zahar pudra – 80 g
  • Galbenusuri – 2 (mai mari sau 3 mai mici)
  • Unt 82 % rece – 150 g
  • Apa rece – 4-5 linguri
  • Un praf de sare
  • Umplutura
  • Mere – 8 buc
  • Zeama de lamaie – 2-3 linguri
  • Unt – 80 g
  • Faina – 3 linguri
  • Zahar – 100 g
  • Zahar brun – 100 g
  • Smantana de gatit – 100 ml
  • Apa – 60 ml
  • Scortisoara – 1 lingura
  • Pastaie de vanilie – ½ buc
  • Ghimbir macinat – ¼ lingurita
  • Extra
  • Galbenusuri (pentru uns) – 2 buc

Mod de preparare

Aluat:

Intr-un robot de bucatarie adauga faina, zaharul pudra si sarea si amesteca-le putin;

Pune untul rece, taiat cubulete, treptat pana obtii o consistenta asemanatoare cu nisipul;

Adauga galbenusurile si apa rece;

Cand s-a inchegat, scoate-l putin pe blatul de lucru si framanta-l;

Infasoara-l in folie alimentara si lasa-l cca 30 de min la frigider inainte de a-l intinde;

Umplutura:

Intre timp curata merele si taie-le bucati mai mari;

Stropeste-le cu zeama de lamaie pentru a nu oxida;

Topeste untul pe foc si adauga faina si incorporeaz-o;

Adauga ambele tipuri de zahar, apa si smantana de gatit, urmate de scortisoara si ghimbir; Odata ce-ai obtinut o consistenta asemeni caramelului, ia de pe foc, taie pastaia de vanilie pe jumatate si scoate-i semintele – incorporeaza-le in compozitie;

Toarna compozitia peste mere si amesteca bine;

Asamblare:

Rupe o bucatica din aluat, iar bucata mai mare intinde-o intre 2 folii de hartie de copt;

Tapeteaza o tava de 28 cm diametru cu unt si faina si intinde blatul inauntru;

Niveleaza-l bine si pune merele inauntru;

bucata mai mica intinde-o tot intre 2 folii de hartie de copt si taie fasii;

Impleteste fasiile pe deasupra ca niste gradele;

Unge placinta cu galbenus de ou si bag-o la cuptor la 180 de grade C, pentru cca 45 de min;

Las-o sa se raceasca inainte de a o taia;

Optional se poate servi cu topping de inghetata de vanilie;

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv tort, cu oua si lactate

Suntem în Săptămâna Albă, avem dezlegare la ouă și la produse lactate, așa că pentru Lăsata Secului de...

Aperitiv tort, cu oua si lactate
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii