Turta dulce

Intreaga casa o sa miroasa a scortisoara cand o sa incerci reteta noastra de turta dulce.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 240 g faina
  • 130 g zahar
  • 65 ml apa
  • 30 g unt
  • 1 ou
  • sare kamis
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • ½ lingurita ghimbir
  • ½ lingurita nucsoara macinata
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • Glazura:
  • 1 albus de ou
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri apa fierbinte
  • extract de vanilie

Mod de preparare

Mai intai, pune o lingura de zahar intr-o craticioara si lasa-l sa se caramelizeze. Adauga cu grija apa fierbinte si lasa la foc mic sa se dizolve totul.

Amesteca restul de zahar cu scortisoara, nucsoara, ghimbirul si cuisoarele si pune-le in sirop. Amesteca usor pana se dizolva complet si ia craticioara de pe foc.

Pune imediat 70 g din cantitatea de faina, omogenizeaza bine si lasa apoi totul sa se raceasca.

Amesteca restul de faina cu un praf de sare si bicarbonatul si cerne-le peste compozitia racita. Adauga oul batut, untul topit si racit si coaja rasa de portocala.

Amesteca totul si framanta apoi aluatul pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini.

Pune putina faina pe masa si intinde aluatul intr-o foaie cam de 0.5 cm grosime. Taie apoi cu formele preferate si transfera turta dulce intr-o tava, tapetata cu hartie de copt.

Coace turta dulce la 180 de grade C, cam 15-20 de minute, pana se rumeneste usor pe margini. 

Scoate turta dulce cu grija din tava si las-o la racit.

Intre timp prepara glazura. Bate cu mixerul albusul de ou pana se umfla, apoi adauga treptat zaharul pudra si la final apa fierbinte si vanilia.

Glazureaza turta dulce sau decoreaz-o dupa plac, cu siguranta copiii vor fi foarte incantati sa dea o mana de ajutor!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Wafers cake

Ideea am preluat-o de pe un site ... arata atit de bine poza si desi comment-urile erau mai mult contra din partea celor cu...

Wafers cake
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca