Salata de farfalle cu peste

Reteta Salata de farfalle cu peste este propusa de Jakob Hausmann utilizatorilor culinar.ro

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri balsamico alb
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 tomate
  • sare
  • piper
  • 200 g farfalle  (paste fainoase)
  • 2 ramurele de tarhon
  • 250 g mazare
  • 1 lingura unt
  • 250 g file de peste
  • 2 buc. salata verde

Mod de preparare

Tomatele se oparesc, se descojesc, se scot samburii si se taie bucatele.

Se amesteca otetul cu uleiul de masline, se adauga sare si piper dupa gust. Apoi se adauga rosiile.

Pastele fainoase si tarhonul se introducin apa sarata (in momentul cand incepe sa fiarba) si se fierb pana devin „al dente”. Se scot din apa, se tin sub jet de apa rece, se lasa sa se scurga bine,  apoi se introduc in sosul de tomate.

In apa de la paste se fierbe mazarea, se lasa sa se raceasca si se adauga la paste. Se taie fileul de peste în fasii (late de cca. 1 cm) si se fierb in aburi cca. 3 minute.

Pe farfurii se dispun frunze de salata verde, deasupra salata de paste, se decoreaza cu fasiile de file de peste.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...