Icrele de stiuca se pot pregati spalate sau nespalate. Procedeul este acelasi, doar ca icrele spalate au culoare mai frumoasa, insa nu se leaga la bat
Icrele de stiuca se pot pregati spalate sau nespalate. Procedeul este acelasi, doar ca icrele spalate au culoare mai frumoasa, insa nu se leaga la batut ca cele nespalate.
Icrele se spala si se curata de pielite (acestea se mai aleg si in timpul batutului), apoi sint puse cu sare intr-o panza rara si se lasa citeva ore la rece, ca sa se scurga complet de apa.
Dupa ce sint scurse, se pun intr-un castron, unde vor fi bine batute cu furculita. Inainte de a incepe lucrul, se despart din ele ceva mai putin de un sfert din cantitatea lor, si se lasa la o parte.
Celelalte sint batute cel putin 1/2 ora, punindu-se alternativ lamaie cit trebuie si ulei, putin cite putin. Cand sunt gata se amesteca, cu icrele lasate la o parte.
Acestea fiind intregi, bob de bob, dau aspect frumos icrelor batute.
Se asaza pe farfurie, iar imprejur se pun masline si frunze de salata verde.
Pofta buna!
Alte retete
recomandate:
Rosii umplute cu piept de pui
Sparanghel alb cu muschi crocant si sos
Salata din piept de pui cu ciuperci si castraveti murati
Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti