Icrele de stiuca se pot pregati spalate sau nespalate. Procedeul este acelasi, doar ca icrele spalate au culoare mai frumoasa, insa nu se leaga la bat
Icrele de stiuca se pot pregati spalate sau nespalate. Procedeul este acelasi, doar ca icrele spalate au culoare mai frumoasa, insa nu se leaga la batut ca cele nespalate.
Icrele se spala si se curata de pielite (acestea se mai aleg si in timpul batutului), apoi sint puse cu sare intr-o panza rara si se lasa citeva ore la rece, ca sa se scurga complet de apa.
Dupa ce sint scurse, se pun intr-un castron, unde vor fi bine batute cu furculita. Inainte de a incepe lucrul, se despart din ele ceva mai putin de un sfert din cantitatea lor, si se lasa la o parte.
Celelalte sint batute cel putin 1/2 ora, punindu-se alternativ lamaie cit trebuie si ulei, putin cite putin. Cand sunt gata se amesteca, cu icrele lasate la o parte.
Acestea fiind intregi, bob de bob, dau aspect frumos icrelor batute.
Se asaza pe farfurie, iar imprejur se pun masline si frunze de salata verde.
Pofta buna!
Alte retete
recomandate:
Rosii umplute cu piept de pui
Sparanghel alb cu muschi crocant si sos
Salata din piept de pui cu ciuperci si castraveti murati
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii