Salata de salau cu maioneza

Salata de salau cu maioneza este o reteta delicioasa pe care o puteti pregati foarte rapid. Pentru aceasta reteta cu peste aveti nevoie de 1 salau mare, oua, castraveti, patrunjel si mustar.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 salau mare
  • 3 oua
  • 5 castraveti in otet
  • sare
  • piper
  • 150 ml ulei
  • patrunjel verde
  • 1 morcov
  • sare de lamaie
  • 2 linguri mustar clasic
  • 1 capatana usturoi

Mod de preparare

Salata de salau cu maioneza este o delicioasa reteta pe care o puteti pregati la orice masa festiva. Intr-o craticioara punem un praf de sare, putin piper si 500 ml apa, apoi punem la fiert la foc mare. Cand da in clocot, adaugam la fiert salaul curatat si spalat bine. Fierbem la foc mic aproximativ 15-20 min.
Pentru maioneza fierbem un ou 4 minute, sa fie galbenusul tare. Separam albusul de galbenus, frecam galbenusul fiert cu galbenusurile crude de la 2 oua, 2 linguri mustar si un varf de lingurita de sare. Amestecand continuu turnam uleiul picatura cu picatura, apoi adaugam sarea de lamaie. Mai amestecam putin cu ulei, pana maioneza capata consistenta dorita.
Taiem marunt 3 castraveti in otet. Curatam usturoiul si il pisam bine.
Pestele il scurgem de apa, il curatam de oase si il taiem fideluta sau cubulete, il amestecam cu maioneza, usturoiul pisat si castravetii taiati marunt. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Intr-un platou punem salata de salau cu maioneza careia ii dam forma de peste si ornam astfel  solzii pestelui i-am facut din 2 castraveti in otet, iar capul pestelui din morcov. De jur imprejur am ornat cu fire de patrunjel verde.


Dupa ce este gata, salata de salau cu maioneza se lasa 30 minute la frigider. Se serveste rece.
Alte retete cu salau recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca