Ardei grasi rosii murati

Reteta de ardei grasi rosii murati o stiu de la mama mea, se face usor si rezultatul este garantat!

Portii
4
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 kg ardei rosii grasi
  • 6 linguri sare
  • 1 litru otet
  • 500 grame zahar
  • 1 plic de conservant
  • cateva boabe de piper
  • cateva boabe mustar
  • vreo10 frunze de dafin
  • hrean

Mod de preparare

Ardeii grasi rosii se spala si se taie in jumatate, se scot cotoarele cu seminte, apoi jumatatile se taie in doua sau patru in functie de marimea fiecarui ardei.

Intr-un vas mai mare am pus 6 linguri de sare, 500 grame de zahar, 1 plic de conservant, cateva boabe de piper si alte cateva boabe de mustar, vreo 10 frunze de dafin, 1 litru otet si hrean (pe care in prealabil l-am curatat si taiat pe lungime in bucatele mai mici asa cum se poate vedea in poza). Se amesteca toate aceste ingrediente pana se dizolva sarea si zaharul apoi se adauga bucatile de ardei, iar aceasta compozitie se lasa peste noapte.

A doua zi am asezat bucatile de ardei in borcane impreuna cu frunzele de dafin si betisoarele de hrean si am adaugat zeama care a ramas in vasul in care au stat peste noapte. Se pun capacele borcanelor si se pastreaza in camara la rece!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...