Fatush

Se face un sos (dressing) din sarea, piperul, sucul de lamiie, uleiul de masline si sumakul si se lasa o jumatate de ora. Se prajeste piinea in cuptor

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper (optional)
  • o lingura de sumak (un praf rosiatic acrisor care se gaseste la magazinele orientale sau la super magazine
  • sectia de mincaruri si preparate arabesti)
  • o jumatate de cescuta de frunze de menta proaspete
  • o legatura de patrunjel
  • cimbru verde proaspat (optional)
  • o jumatate de cescuta de suc de lamiie
  • trei sferturi de cescuta de ulei de masline
  • o lipie arabeasca
  • 6 frunze de salata verde taiate in felii
  • un castravete mare
  • doua rosii mari taiate cuburi
  • o jumatate cescuta de ceapa feliata
  • un ardei taiat in felii

Mod de preparare

Se face un sos (dressing) din sarea, piperul, sucul de lamiie, uleiul de masline si sumakul si se lasa o jumatate de ora. Se prajeste piinea in cuptor la 350 de grade pentru 5 minute apoi se rupe in bucati de aproximativ 3/3 centimetri. Intr-un bol pentru salata se pun restul ingredientelor: castravetele, rosiile, salata verde, ardeiul, cimbrul, patrunjelul maruntite. Se toarna sosul facut anterior, se amesteca si apoi se pun pe deasupra sau separat in farfurie bucatile de lipie prajita crocanta. Optional se poate amesteca piinea in salata, insa se inmoaie.
Se serveste ca garnitura pentru mincaruri arabesti, carne fripta, shishtauk etc.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...