Piure de andive

Se spala andivele se-ndeparteaza partile amare (frunzele verzi din varf) si partile dure. Se taie in rondele. Se stropesc cu suc de

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente : 4 andive mari
  • 4 cartofi mari
  • sucul de la o lamaie
  • 3 linguri de supa cu smantana subtire
  • putina nuca de Muscat rasa
  • 50 gr stafide(optional)
  • patrunjel
  • piper

Mod de preparare

Se spala andivele se-ndeparteaza partile amare (frunzele verzi din varf) si partile dure.

Se taie in rondele.

Se stropesc cu suc de lamaie.

Se pregatesc si cartofi: se curata ,se spala si se taie bucati. Se pun intr-un vas cu dispozitv de fierbere in aburi. Se fierb 10 min, apoi se adauga rondelele de andive si se mai fierbe in continuare 10 min.

Se mixeaza apoi totul.

Se adauga smantana, piperul si nuca de Muscat (nucusoara) rasa. Se amesteca si stafidele. Se serveste decorat cu patrunjel verde.

Cartofii si mirodenile schimba gustul amarui al andivelor. Nucusoara si da o savoare speciala piureului.

Reteta propusa de Higeia

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Dovleac umplut cu legume

Pentru o zi de post este o mancare excelenta, dar se poate adauga in compozitia umpluturii si carne, dupa cum prefera fiecare.

Dovleac umplut cu legume
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii