Salata de cartofi, ceapa si lamiie

Cartofii se spala bine si se fierb in coaja, in apa sarata care a dat in clocot. Cit sint inca fierbinti, se curata, se taie felii subtiri (rondele, j

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr. cartofi sapunari
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri otet sau 1/2 lamiie
  • 2 cepe mari de apa
  • 2 lingurite mustar
  • marar sau patrunjel dupa plac
  • sare

Mod de preparare

Cartofii se spala bine si se fierb in coaja, in apa sarata care a dat in clocot. Cit sint inca fierbinti, se curata, se taie felii subtiri (rondele, jumatati de rondele sau sferturi de rondele, dupa marimea cartofului) si se stropesc imediat cu ulei pentru ca acesta sa-i patrunda cit sint inca calzi. In acest fel cartofii devin mai gustosi. Se adauga apoi otetul amestecat cu mustar si sare, dupa plac. Ceapa se curata la robinet, deoarece apa ii mai ia din usturime, se taie in felii foarte subtiri care se amesteca apoi cu restul salatei; cine prefera mai multa ceapa, poate folosi orice cantitate, dupa plac. Mararul sau patrunjelul dupa ce se spala bine si se toaca se presara deasupra. Se consuma dupa cel putin jumatate de ora de la preparare.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii