Salata de fasole verde cu masline

Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie in bucati nu prea mici, se presara cu sare si se amesteca. Fasolea se fierbe in apa cu sare. Se scot

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr fasole verde
  • 250 gr rosii
  • 3 cartofi fierti
  • 10 masline
  • 2 linguri capere
  • 2 lingurite otet
  • 5 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat marunt

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie in bucati nu prea mici, se presara cu sare si se amesteca. Fasolea se fierbe in apa cu sare. Se scot samburii din masline. Se aranjeaza pe un platou fasolea verde, in mijloc, se inconjoara de cartofi, deasupra peste cartofi se asaza felii de rosii iar intre fasole si cartofi un rand de capere si masline. Se toarna deasupra sosul preparat din otet, ulei, sare, piper si patrunjel verde tocat arunt.
Se serveste rece.

Alte retete culinare:

Placinta cu dovleac

Galuste cu prune

Zacusca

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...