Salata de patlagele vinete

Patlagelele vinete se coc pe jaratec sau pe flacara, la masina. Se tin pe foc iute pina incep sa se inmoaie si se innegreste coaja. Cat sunt inca fie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 vinete mijlocii
  • 150 g ulei
  • 1 lingura de otet
  • sare
  • ceapa

Mod de preparare

Patlagelele vinete se coc pe jaratec sau pe flacara, la masina. Se tin pe foc iute pina incep sa se inmoaie si se innegreste coaja.

Cat sunt inca fierbinti se curata cu grija de coaja, se spala bine in apa rece, ca sa nu ramina nici cea mai mica firimitura de coaja innegrita si se pun pe un fund de lemn. Se apasa cu mina ca sa se scurga apa din ele si se toaca cu un cutit de lemn.

Se pun intr-un castron, se sareaza si se bat bine cu furculita sau cu o lingura de lemn, punand ulei indeajuns. Otet se pune dupa gust, de asemenea si ceapa taiata marunt.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete:

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta ca la mama acasa

Ghiveci la cuptor

Garnitura de orez si mazare

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...