Salata de patlagele vinete

Patlagelele vinete se coc pe jaratec sau pe flacara, la masina. Se tin pe foc iute pina incep sa se inmoaie si se innegreste coaja. Cat sunt inca fie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 vinete mijlocii
  • 150 g ulei
  • 1 lingura de otet
  • sare
  • ceapa

Mod de preparare

Patlagelele vinete se coc pe jaratec sau pe flacara, la masina. Se tin pe foc iute pina incep sa se inmoaie si se innegreste coaja.

Cat sunt inca fierbinti se curata cu grija de coaja, se spala bine in apa rece, ca sa nu ramina nici cea mai mica firimitura de coaja innegrita si se pun pe un fund de lemn. Se apasa cu mina ca sa se scurga apa din ele si se toaca cu un cutit de lemn.

Se pun intr-un castron, se sareaza si se bat bine cu furculita sau cu o lingura de lemn, punand ulei indeajuns. Otet se pune dupa gust, de asemenea si ceapa taiata marunt.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete:

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta ca la mama acasa

Ghiveci la cuptor

Garnitura de orez si mazare

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Crispy din muschiulet de pui

Acest fel de mancare este preferatul copiilor, ar manca zilnic asa ceva! I-am rasfatat cu o portie zdravana de crispy si sos...

Crispy din muschiulet de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca