Salata de pui cu legume si iaurt

O varianta buna la salata de boeuf.

Portii
2
Timp pregatire
1200 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 piept de pui cu os
  • 6 cartofi marisori
  • 4-5 morcovi
  • 2-3 radacini patrunjel
  • 1 telina micuta
  • 2 cepe
  • 100 gr mazare congelata
  • sare
  • 5-6 castraveciori murati
  • 200 ml iaurt natur (eu am folosit din cel cremos)
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pune la fiert o oala cu apa, cu putina sare. Se adauga pieptul de pui si se lasa la fiert, pana da intr-un clocot. Se scurge apa, se adauga apa proaspata, se pune la fiert iar pieptul. Se curata si se spala legumele. Cartofii se pun la fiert separat, mazarea se opareste cateva minute. Restul legumelor se pun la fiert peste carne. Se lasa sa fiarba bine. Cand sunt fierte toate, se scot din apa si din supa si se lasa sa se raceasca bine. Ceapa se arunca, restul legumelor fierte se taie cubulete potrivite. Pieptul de pui se taie cubulete. Castraveciorii se taie la fel. Se amesteca toate legumele si carnea intr-un castron mai mare. Se potriveste gustul cu sare si piper. Separat, se amesteca iaurtul cu putin mustar si un praf de sare. Se adauga peste salata si se amesteca usor. Se da la rece pana in momentul servirii. Este foarte gustoasa usoara si racoritoare, se poate servi cu paine prajita unsa cu putin usturoi. Se poate jongla cu cantitatile sau cu ingredientele, dupa gustul fiecaruia.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...