Salata de pui cu miere si lamaie

Guliile, telina si morcovii se curata, se spala si se taie betigase. Broccoli se rupe buchetele. Legumele se fierb, fiecare separat, in apa cu sare, d

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (4 portii): 3 piepti de pui
  • 1/4 kg gulii
  • 200 g broccoli
  • 200 g telina
  • 200 g morcovi
  • Pentru sos: o legatura patrunjel
  • zeama de la 3 lamai
  • 4 linguri ulei
  • o lingurita miere
  • cca 8 lingurite apa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Guliile, telina si morcovii se curata, se spala si se taie betigase. Broccoli se rupe buchetele. Legumele se fierb, fiecare separat, in apa cu sare, dar nu trebuie sa se inmoaie (al dente), apoi se scurg. Se arunca in apa rece, apoi se scurg din nou. Intre timp, se condimenteaza carnea de pui cu sare si piper si se frige pe ambele parti intr-un pic de ulei. Se scoate din tigaie si se lasa sa se raceasca. Pentru sos, se toaca verdeata foarte fin si se amesteca bine cu mierea, zeama de lamaie, sare, piper si apa. Se adauga uleiul, amestecand continuu. Se toarna sosul peste legume si se amesteca. Daca este nevoie, se sareaza si se pipereaza. Carnea de pui se taie in diagonala, feliute subtiri, care se amesteca cu salata.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...