Salata de sfecla rosie

Sfecla se spala cu peria, se clateste in mai multe ape, dupa care se pune la fiert cu apa rece. Se fierbe doua ore, pana cand furculita poate patrund

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg sfecla rosie
  • sare
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri de otet
  • 1 lingurita de chimen

Mod de preparare

Sfecla se spala cu peria, se clateste in mai multe ape, dupa care se pune la fiert cu apa rece.

Se fierbe doua ore, pana cand furculita poate patrunde usor in ea.

Se curata de coaja, se taie felii subtiri sau se da pe razatoarea mare si se pune intr-un castron adanc.

Se sareaza dupa gust, se stropeste cu ulei si se parfumeaza cu chimen pisat.

Cand sfecla s-a racit bine, se adauga otetul, se amesteca cu o furculita compozitia, apoi se lasa la rece.
Salata de sfecla rosie este mai buna de pe o zi pe alta.

Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

salata sfecla,

sfecla rosie salata,

Rulada de spanac

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...