Salata de sfecla rosie

Sfecla se spala cu peria, se clateste in mai multe ape, dupa care se pune la fiert cu apa rece. Se fierbe doua ore, pana cand furculita poate patrund

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg sfecla rosie
  • sare
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri de otet
  • 1 lingurita de chimen

Mod de preparare

Sfecla se spala cu peria, se clateste in mai multe ape, dupa care se pune la fiert cu apa rece.

Se fierbe doua ore, pana cand furculita poate patrunde usor in ea.

Se curata de coaja, se taie felii subtiri sau se da pe razatoarea mare si se pune intr-un castron adanc.

Se sareaza dupa gust, se stropeste cu ulei si se parfumeaza cu chimen pisat.

Cand sfecla s-a racit bine, se adauga otetul, se amesteca cu o furculita compozitia, apoi se lasa la rece.
Salata de sfecla rosie este mai buna de pe o zi pe alta.

Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

salata sfecla,

sfecla rosie salata,

Rulada de spanac

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...