Salata de vinete este delicioasa in orice anotimp. Puteti sa o conumati imediat sa sa puneti vinetele la congelator si sa pregatiti mai tarziu salata de vinete
Punem vinetele la copt in cuptor cu tot cu coaja. Le verificam dupa 30 de minute sa vedem daca sunt gata pentru a le decoji. Daca sunt gata le decojim si le batem pe un fund de lemn cu batatorul pentru vinete.
Le punem intr-un castron si separat face maioneza.
Maioneza o facem dintr-un galbenus de ou fiert si un galbenus de ou crud. Le amestec, punem o lingurita de mustar si ulei. Adaugam ulei de fiecare data cand este nevoie astfel incat sa obtinem o cantitate destul de mare de maioneza. Adaugam maioneza peste vinete si punem si ceapa taiata marunt.
Asezonam cu sare si piper.
Se serveste cu paine prajita si salata de rosii.
Alte retete recomandate:
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii