Salata de vinete

Se coc vinetele la foc iute, se curata imediat si se lasa sa se scurga. Cand s-au racit, se toaca cu un cutit de lemn si se pun intr-un castron. Se am

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de vinete
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • 1 dovlecel
  • 1 cescuta de lapte dulce
  • 1 ceapa

Mod de preparare

Se coc vinetele la foc iute, se curata imediat si se lasa sa se scurga.

Cand s-au racit, se toaca cu un cutit de lemn si se pun intr-un castron.

Se amesteca cu un dovlecel fiert si tocat marunt, cu ceapa tocata si frecata cu sare, apoi se amesteca salata cu o lingura de lemn, adaugand treptat laptele, apoi uleiul.

Se amesteca intr-un singur sens pana la omogenizarea completa a compozitiei.

Salata nu se tine la rece.
Se serveste in aceeasi zi.

Laptele si dovlecelul adaugate salatei o fac dietetica.

Pofta buna!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...