Salata greceasca

Secretul salatei consta in buna apreciere a timpului de preparare. Grecii nu obisnuiesc sa lase gusturile sa se intrepatrunda, in consecinta, ei prega

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 rosii mari
  • 1 castravete
  • 2 cepe rosii
  • 100 g cascaval (feta)
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Secretul salatei consta in buna apreciere a timpului de preparare. Grecii nu obisnuiesc sa lase gusturile sa se intrepatrunda, in consecinta, ei pregatesc salata inainte de a o servi. Se taie castravetele felii groase. Este important, deoarece, in acest fel, nu lasa apa.

Rosiile se taie in 4 – 5 bucati, iar ceapa, rondele. Se pune totul in salatiera, se sareaza, se da cu oregano (numele grecesc este Rigani). Se toarna ulei de masline, otet de vin, dupa gust – se adauga masline si bucati de feta. La terminare, se mai presara oregano deasupra.
Alte salate retete

Salata greceasca

Salata de conopida

Salata cu andive si ridichi

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...