Sosul pentru salata de cartofi cu sos aioli si crenwursti se face asa: Cartoful fiert, cat este fierbinte se rade pe razatoarea mica si se amesteca cu cele 2 galbenusuri.
Sosul pentru salata de cartofi cu sos aioli si crenwursti se face asa:
Cartoful fiert, cat este fierbinte se rade pe razatoarea mica si se amesteca cu cele 2 galbenusuri si usturoiul pisat; punem o lingura de zeama de lamaie, sare si piper; apoi exact ca la maioneza punem ulei putin cate putin ( cca 300 ml) si frecam pana creste.
Salata
Pentru salata avem nevoie de 4 cartofi potriviti, o ceapa rosie mai mare, patrunjel, un ou fiert, 4 crenvursti de piept de pui.
Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii taiem felii; fierbem si crenvurstii si ii taiem in rondele de 1 cm grosime, iar ceapa o taiem solzisori.
Amestecam salata cu sosul aioli, potrivim de sare daca mai este nevoie, iar deasupra presaram patrunjel si decoram cu felii de ou fiert.