Salata din ciuperci si piept de pui

Se pune la fiert carnea de pui, dar pentru rapiditate e bine ca aceasta sa fie fiarta dinainte si tinuta la rece pentru ziua respectiva. Se spala ciup

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cutie ciuperci taiate
  • 200 g maioneza subtire
  • 1/2 piept de pui sau resturi de pui fiert
  • ramase dupa dezosare
  • usturoi sau hrean
  • dupa gust
  • marar
  • sare
  • eventual putina menta

Mod de preparare

Se pune la fiert carnea de pui, dar pentru rapiditate e bine ca aceasta sa fie fiarta dinainte si tinuta la rece pentru ziua respectiva. Se spala ciupercile si se maruntesc. La fel si carnea de pui, care apoi se amesteca cu ciupercile si cu maioneza. Se rade marul, care nu trebuie sa fie din soiul dulce si nici prea mare, el trebuie doar sa dea un gust special, nu sa acapareze salata. Usturoiul se toaca foarte marunt, preferabil sa fie utilizat aparatul special pentru usturoi. Daca preferati hreanul, acesta se rade pe razatoarea mica. Se adauga putin marar si/sau foarte putina menta, daca doriti. Atit menta cit si marul pot fi omise daca aveti gusturi mai clasice. Totul se amesteca si da la rece, sa se patrunda gusturile.
Salata se orneaza cu frunze de patrunjel si chiar cu feliute de gogosar, pentru culoare

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

O minunatie de arome!

Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos