Salata Olivier

Pentru Salata Olivier pieptul de pui se fierbe, dupa care se taie cubulete. La fel si cartofii, se fierb in coaja, se curata si se dau pe razatoarea mare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru salata: 500 g piept de pui
  • 4 cartofi potriviti ca marime
  • 4 castraveti murati medii
  • o legatura de marar
  • sare si piper
  • Pentru sos
  • avem nevoie de: 3 linguri de maioneza
  • o ligurita de mustar
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri de iaurt
  • sare
  • Pentru ornat: 2 oua fierte
  • masline negre
  • 1-2 rosii
  • 1 fir de marar
  • Salata se monteaza pe un pat de salata verde.

Mod de preparare

Pentru Salata Olivier pieptul de pui se fierbe, dupa care se taie cubulete. La fel si cartofii, se fierb in coaja, se curata si se dau pe razatoarea mare. Castravetii murati se taie cubulete mici, iar mararul se toaca marunt. Toate aceste ingrediente se amesteca intr-o salatiera.
Sosul pentru salata se face asa: se amesteca maioneza (cumparata sau facuta in casa) cu iaurtul, mustarul, sarea(dupa gust) si usturoiul pisat. Se combina sosul cu salata si pregatim patul verde (din salata verde), dupa care asezam salata peste (o montam exact ca pe salata beouf).
Incepem sa ornam Salata Olivier... Eu am ornat asa: ouale fierte le-am taiat felii rotunde si le-am asezat pe margine in cerc si am pus deasupra lor cate o felie de maslina. Am mai taiat felii rotunde de rosii si le-am aranjat in mijloc tot in cerc impreuna cu firicele de marar.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...