Salata Cezar

Salata Cezar este o salata satioasa si nutritiva, ideala pentru un pranz rapid si delicios.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7-8 frunze salata proaspata
  • 150 g piept de pui la gratar
  • 5 fileuri anchois (hamsii)
  • 3 cartofi medii curatati
  • un ou fiert
  • 150 g iaurt
  • o lingurita parmezan ras
  • un plic Dressing pentru salata Cezar Kotanyi
  • 3-4 picaturi sos Worchestershire
  • un praf piper alb macinat
  • 400 ml ulei pentru prajit

Mod de preparare

Spalam frunzele de salata, le lasam la scurs de surplusul de apa, apoi le rupem cu mana.
Facem pieptul de pui la gratar, apoi il taiem julienne, iar oul fiert il taiem felii.
Hamsiile se scurg de ulei, iar cartofii ii taiem felii subtiri cu ajutorul unei mandoline.
Luam cate 5-6 felii de cartofi, le rasucim cu atentie intre degete si formam buchetele mici, baza fiecarui buchetel o prindem cu o scobitoare.
Incingem uleiul intr-o craticioara inalta si rumenim buchetele de cartofi, cca 3 min, intorcandu-le des pe toate partile. Le scoatem cu paleta si le asezam pe prosoape de hartie sa se scurga uleiul .
Intr-un castronel omogenizam iaurtul, sosul Worchestershire si dressingul pentru salata Kotanyi, iar sosul format il tinem la rece pana in momentul servirii.
Montam o parte din salata verde, adaugam cateva fasii de piept de pui, stropim cu sos si montam restul de salata verde, piept de pui, adaugam feliile de oua si anchois (hamsiile ).
Pe marginea salatei montam buchetele de cartofi (fara scobitori), iar din loc in loc stropim cu sos si presaram cu piper alb si putin parmezan ras.


Salata Cezar se serveste cu sos si parmezan ras.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...