Salata de icre de crap

Salata de icre e traditionala la mesele sarbatoresti, mai ales cand mesenii agreaza preparatele piscicole. E o salata care permite multe feluri de se

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • icre de crap - 200 de grame
  • ulei de floarea soarelui - 250 de mililitri
  • lamaie - 1 mica
  • gris - 2 linguri
  • sare
  • felii de lamaie
  • capere
  • ceapa verde
  • fasiute fine de morcov pentru ornat

Mod de preparare

Salata de icre e traditionala la mesele sarbatoresti, mai ales cand mesenii agreaza preparatele piscicole. E o salata care permite multe feluri de servire si ornare (tartine, ca umplutura a unor legume, montata cu posul pe felii de lamaie sau pe platou etc.). Am folosit pentru prepararea salatei icrele proaspete ale unui crap de Dunare. Mai intai, icrele se spala cu atentie si se curata de orice urma de pielita. Se sareaza cu aproximativ 1 lingurita de sare si se lasa la frigider. Se pun la fiert 100 de ml. de apa si cand dau in fiert se adauga grisul in ploaie, amestecand continuu, pana ce se ingroasa bine.

 

Se lasa sa se raceasca complet. Se pastreaza cam 1 lingura de icre, restul se pun intr-un vas potrivit pentru mixer, impreuna cu grisul fiert, racit (imaginea 1). Se mixeaza pana cand se omogenizeaza grisul si icrele (imaginea 2), se adauga zeama de la 1/2 de lamaie si se incepe sa se toarne uleiul in fir subtire, mixand in permanenta, ca la maioneza. Compozitia se va lega si va creste (imaginea 3). Se adauga ceapa taiata foarte fin si restul icrelor (imaginea 4). Se mixeaza scurt, pentru a nu se sparge icrele adaugate mai pe urma, se potriveste gustul cu restul de zeama de lamaie si sare, daca mai e nevoie, si salata e gata. Se pastreaza la frigider, intr-un vas inchis, pana in momentul servirii (chiar si 2-3 zile).


O sugestie pentru o prezentare mai deosebita: se pune salata intr-un pos pentru ornare cu un varf stelat si se deseneaza pe un platou un peste, caruia i se pune un "ochi" dintr-o boaba de capere, se accentueaza "coada" si "inotatoarele" cu fasiute foarte fine de morcov si se garniseste platoul cu ceapa verde si felii de lamaie.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa