Salata de piept de pui cu telina si maioneza

Pieptul de pui si limba afumata se taie fideluta si se amesteca cu telina oparita si trufele taiate subtiri. Sparanghelul se spala si se taie bucati

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr piept de pui rasol sau fript
  • 150 gr limba afumata
  • 200 gr telina
  • 1 lingura trufe
  • 400 gr maioneza
  • 150 gr sparanghel
  • piper
  • sare
  • Pentru sosul rece Ravigotte:
  • 2 linguri capere
  • 2 castraveciori in otet
  • 1 legatura tarhon
  • 1 legatura hatmatuchi sau patrunjel
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 cana maioneza
  • Pentru ornat:
  • 1 castravete crud
  • 4 oua rascoapte

Mod de preparare

Pieptul de pui si limba afumata se taie fideluta si se amesteca cu telina oparita si trufele taiate subtiri. Sparanghelul se spala si se taie bucati mici. Se amesetca cu maioneza ingredientele, se sareaza, pipereaza si se pun intr-un platou. Se aranjeaza in centrul platoului sparanghelul sub forma de buchet, iar in jurul sau se pun rondele de castravete crud si cele 8 jumatati de albusuri de oua rascoapte. Se prepara sosul ravigotte rece din capere, castraveti, tarhon, patrunjel si ceapa tocata marunt si se toarna peste salata.


Se orneaza apoi cu rondele de castravete si oua. Se serveste imediat.

Alte retete culinare:

Curcan umplut Piftie de curcan Ciorba radauteana

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...