Salata din cruditati cu sunca si branza telemea

Salata din cruditati cu sunca si branza telemea este o salata cu carne si legume consistenta si delicioasa. Salata verde se curata, se spala frunza cu frunza.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • salata verde - 75 g
  • telina radacina - 75 g
  • morcovi - 150g
  • ardei gras - 250 g
  • varza alba proaspata - 500 g
  • rosii proaspete - 500 g
  • ceapa - 150 g
  • ardei iute - 25 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • lamai - 100 g
  • sunca presata - 250 g
  • oua - 10 bucati
  • branza telemea - 250 g
  • smantana - 150 g
  • mustar - 25 g
  • ulei - 50 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Salata din cruditati cu sunca si branza telemea este o salata cu carne si legume consistenta si delicioasa. Salata verde se curata, se spala frunza cu frunza sub jet de apa rece si se taie fasii subtiri. telina se curata, se spala si se taie fasii. Morcovii se curata, se spala si se rad fin. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri (solzisori). Rosiile se spala si se taie sferturi. Ardeiul iute se spala si se taie rondele. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamaile se spala, jumatate din cantitate se taie felii, la restul stoarc de suc. Ouale se spala, se fierb tari, se racesc, se curata de coaja si se taie felii. Branza telemea se spala si se rade. Legumele taiate si sunca presata se aseaza pe platou in straturi alternative suprapuse. Smantana se amesteca cu mustar, piper, sare, suc de lamaie, patrunjel verde si se toarna peste salata. Deasupra se presara telemea rasa si se decoreaza cu rosii, oua si felii de lamaie.

Salata din cruditati cu sunca si branza telemea se serveste rece.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca