Salata din rosii caramelizate si branza

Se incalzeste cuptorul bine. Intr-o tigaie metaliza pentru copt se pune uleiul de masline, 3/4 din cantitatea de rosii, zaharul si cimbrul. Rosiile se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 canite de ulei de masline (475 ml)
  • 800 g rosii cherry
  • 1/2 zahar (100 g)
  • 2 fire de cimbru proaspat
  • 1/3 cescuta de vinegreta
  • 250 g branza San Simon taiata cubulete
  • 8 cepe verzi taiate fin
  • hasmatuchi pentru ornat
  • 16 felii de paine-bagheta prajite

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul bine. Intr-o tigaie metaliza pentru copt se pune uleiul de masline, 3/4 din cantitatea de rosii, zaharul si cimbrul. Rosiile se coc pana devin foarte moi, in jur de 2 ore si jumatate. Prin aceasta metoda vei obtine niste rosii delicioase, izate in ulei si zahar. Poti face aceasta "operatiune" si cu 1-2 zile inainte si poti pastra rosiile la rece.

Dupa izare, transfera rosiile intr-un bol mai mare, lasand sa se scurga tot uleiul inainte. Intr-un alt bol mai mic pune putin ulei (100 ml) din tava in care s-au izat rosiile, adauga vinegreta, sare si piper si amesteca bine.

In bolul mare se pune restul de rosii proaspete, cubuletele de branza San Simon si dressing-ul de salata. Se amesteca delicat, se presara pe deasupra ceapa verde si hasmatuchi si se serveste cu paine prajita.

Branza San Simon poate fi inlocuita cu un cascaval afumat de buna calitate si cu o textura mai cremoasa.
Este o salata foarte buna

Salata de pui

Salata orientala

Salata vinete

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...