Tzatziki delicios

Se pune iaurtul la scurs in tifon (mai multe straturi) dar se poate sari peste aceasta etapa daca iaurtul este consistent. Usturoiul se curata si se

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1000 ml iaurt (in Grecia se foloseste un iaurt special foarte consistent; eu in Romania am incercat doua variante: fie iaurt cremoso de la danone
  • fie iaurt de bivolita de la cedra; se poate incerca si cu smantana peste 25% grasime sau combinatie a celor de mai sus)
  • 400 gr castraveti cruzi
  • o capatana de usturoi (a se folosi usturoi romanesc)
  • 50 ml ulei de masline
  • sare si piper
  • putina verdeata pentru ornament

Mod de preparare

Se pune iaurtul la scurs in tifon (mai multe straturi) dar se poate sari peste aceasta etapa daca iaurtul este consistent.

Usturoiul se curata si se piseaza cu sare.

Castravetii cu coaja se rad pe razatoarea mare, se presara cu putina sare si se scurg de apa prin presare in pumn.

Intr-un vas se pune iaurtul si se adaoga uleiul mestecandu-se ca la o maioneza pana se dizolva uleiul, dupa care se adaoga usturoiul, in functie de preferintele fiecaruia, si abia apoi castravetii ras.

Se amesteca in continuare, se condimenteaza cu sare si piper, si se da la rece pentru cel putin doua ore.
Se serveste ca garnitura, in special la felul principal, fiind delicios atat cu carne de porc sau pui cat si cu preparate din peste sau fructe de mare.

Se poate servi si la aperitiv cu paine proaspata(pita).

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!