Dovlecei umpluti

Portii
3
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • dovlecei – 3 buc
  • rosie – 1 buc
  • ciuperci – 4 buc
  • seminte de chia – 4 lingurite
  • mozarella „Gourmet” rasa – 180 g
  • busuioc proaspat – 12 frunze
  • sumac – 1 lingurita
  • usturoi – 3 catei
  • ceapa rosie – 1 buc
  • rosii cu busuioc (la cutie) – 250 g
  • zahar – 1/2 lingurita
  • apa – suficienta cat sa acopere
  • sare si piper dupa gust
  • smantana pentru servire

Mod de preparare

• taiati dovleceii in jumatate si scoateti miezul, fara sa-i strapungeti
• tocati busuiocul
• presarati sare pe ciuperci si lasati-le cca 10 min ca sa iasa apa din ele la suprafata, apoi le tapetati cu niste servetele
• tocati-le marunt si adaugati-le impreuna cu sumacul si busuiocul intr-un bol
• adaugati sare si piper si amestecati bine
• umpleti dovleceii si asezati-i in slow cooker Crock-Pot 3,5 L Manual Red
• taiati capace din rosii si inchideti dovleceii cu ele
• tocati usturoiul si ceapa marunt si amestecati cu rosiile, apa si zaharul
• puneti sosul deasupra si setati pe modul de gatire High
• lasati la gatit pentru cca 4 ore
• asezonati cu sare si piper in ultimele 15 minute daca mai este cazul
• serviti cu smantana.

Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sfenj (gogosi marocane)

Sfenj (gogosi marocane)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca