Sarmalute cu dovleac

• amesteca carnea cu orezul (spalat in prealabil), dovleacul, ceapa rasa, boia afumata, cimbru uscat, sare si piper• taie

Portii
35
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carne tocata amestec porc + vita - 800 kg
  • orez - 80 g (spalat in prealabil)
  • costita afumata - aprox 300 g (taiata cubulete)
  • dovleac placintar, ras - cca 200 g
  • ceapa rasa - 3 buc
  • boia afumata - 1 lingurita
  • cimbru uscat - 1 lingurita
  • cimbru proaspat - 2 crengute
  • foi de varza lasate la desarat - cca 1520 buc mari
  • varza murata tocata - 1/2 buc
  • foi de dafin - 45 buc
  • bulion - 1 cana
  • apa clocotita pana la ¾ din capacitatea vasului
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• amesteca carnea cu orezul (spalat in prealabil), dovleacul, ceapa rasa, boia afumata, cimbru uscat, sare si piper
• taie foile de varza pe jumatate si incepe sa impaturesti compozitia inauntru
• strange-le bine la capete
• la baza slow cooker Crock Pot 5,7 L Digital adauga o parte din varza tocata, 1 crenguta de cimbru proaspat, 2 foi de dafin, jumatate din cantitatea de cuburi de costita afumata si piper
• pune apoi 3-4 linguri de bulion si intinde bine
• adauga sarmalele peste
• repeta procesul, iar peste ultimul strat de sarmale adauga varza tocata, bulionul si apa clocotita (atat cat este nevoie pentru a atinge ¾ din volumul vasului de ceramica)
• seteaza timpul de 4 ore si 30 min si modul de gatire High
• tine cont de faptul ca sarmelele se gatesc in functie de dimensiune sau de tipul de varza folosit, mai repede sau mai incet 
• odata gatite, serveste cu mamaliguta si smantana.

Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca